Putovanje - Sicilija - Rim - Napulj - 8. mart - Dan žena 2018. - 5 noćenja, autobus

Putovanje - Sicilija - Rim - Napulj - 8. mart - Dan žena 2018. - 5 noćenja, autobus

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/aranzmani/sicilija-rim-napulj-8-mart-dan-zena-2018 ZA CELOKUPNU PONUDU ARANŽMANA SICILIJA – RIM – NAPULJ ZA 8. MART (DAN ŽENA)!

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/putovanja-evropski-gradovi-8-mart-dan-zena-2018 ZA CELOKUPNU PONUDU ARANŽMANA ZA 8. MART (DAN ŽENA) U EVROPSKIM METROPOLAMA!

SICILIJA je ostrvo u Italiji, najveće i jedno od najgušće naseljenih u Sredozemnom moru. Nalazi se oko 160 km severoistočno od Tunisa. Ostrvo je odvojeno od kopna Mesinskim moreuzom 3 km širokim na severu i 16 km širokim na jugu. Glavni grad je Palermo. Sicilija je autonomna regija sa specijalnim statusom u okviru Italije. Od svih regiona Italije, Sicilija zauzima najveću površinu koja iznosi 25.708 km².

ĐARDINI NAXOS – Jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i u Sredozemnom moru. Nalazi se na istočnoj strani ostrva i u podnožju najatraktivnijeg grada na Siciliji – Taormine. Udaljeno je od Taormine oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi.

  • CENOVNIK I PROGRAM PUTOVANJA
  • NAPOMENE

TERMIN: 02.03. – 11.03.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

CENA ARANŽMANA: 

269 € po osobi u 1/2 i 1/2+1 sobi

– dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe ima popust 20 €,
– treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5%,
– putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 90 €,
– doplata za 1/1 sobu 40% od cene aranžmana.

Opis smeštaja:

Agencija zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela ili sličnom:

Hoteli u Rimu (Italija) sa 3*

Hotel Rouge et Noir 4*

Više informacija o hotelu na www.hotelrougeetnoir.it

Nalazi se u delu grada koji se zove Pjetralata, u blizini centra grada. Hotel ima besplatne šatl buseve koji voze od i donajbliže metro stanice. Sobe su renovirane i imaju: klima uređaj, SAT TV, kupatilo, sef, frižider, Wi – Fi intenet, telefon.

Hoteli na Siciliji (Italija) sa 3*

Nalazi se u u poznatom letovalištu Đardini Naksos.

Više informacija o hotelu na www.hotelalexandernaxos.it

Alexander 3* – nalazi se na 100 m od plaže Rekanati. Od centra Rekanatija (novog turističkog dela Đardini Naksosa) udaljen je 50m, a od Đardini Naksosa 800m. Bus stanica odakle se za 15-20 min stiže do Taormine se nalazi na 150m od hotela.

Smeštaj: Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, klima uređaj (uz doplatu), balkon, mini bar (doplaćuje se na licu mesta).

Sadržaj hotela: Restoran, parking, lift, sef, WiFi u lobiju. Nalazi se u blizini plaže.

Hotel u Napulju (Italija) sa 3*

Hotel Nuovo Rebecchino 3*

Više informacija o hotelu na: www.nuovorebecchino.it

Nalazi se u Napulju, u blizini najvećih turističkih atrakcija i poslovnih centara. Sobe poseduju TWC, SAT TV, minibar, klima uređaj, telefon, sef, fen, Wi – Fi internet.

(UKOLIKO U OPISANIM HOTELIMA NEMA MESTA, PUTNICI ĆE BITI SMEŠTENI U DRUGOM HOTELU ISTE KATEGORIJE I KVALITETA)

Program putovanja

1.dan BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 17:00h sa parkinga kod Sava Centra (Savska Strana). Putovanje kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Noćna vožnja.

2.dan RIM

Dolazak u Rim oko podneva. Panoramski obilazak Rima: Via Aurelia, Vatikan, Crkva Sv. Petra, Trastevere, Cirkus Maksimus, Koloseum, Trg Republike, Forumi, Trg Venecije sa spomenikom Otadžbine, Kapitolski Trg. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.

3.dan RIM – VATIKAN

Doručak. Fakultativna poseta Vatikanu sa lokalnim vodičem. Obilazak Vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele. Po obilasku slobodno vreme u Rimu do večernjih časova. Nastavak putovanja ka Siciliji. Noćna vožnja.

4.dan ĐARDINI NAKSOS – SICILIJANSKA SELA – ĐARDINI NAKSOS

Dolazak u grad Villa San Giovanni. Ukrcavanje na trajekt za Siciliju. Po dolasku na Siciliju kraće putovanje do letovališta Đardini Naksos. Smeštaj u hotel. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do tipičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film “Kum”. Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu je snimana poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Nakon obilaska povratak u hotel. U poslepodnevnim časovima slobodno vreme ili mogućnost individualnog odlaska do mondenskog i najlepšeg letovališta na Siciliji – Taormine: šetnja glavnom ulicom, Grčki amfitetar, palata Di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole, Gradska opština, vidikovac…). Noćenje.

5.dan ĐARDINI NAKSOS – VULKAN ETNA – KATANIJA

Doručak. Fakultativno obilazak Etne i Katanije. Obilazak najvećeg i jedinog živog vulkana u Evropi sa preko 350 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera koji se nalazi na visini od 3.300 m. Dolazak busom na visinu od 1.900m. Slobodno vreme za obilazak ranije ugašenih kratera gde postoji mogućnost odlaska žičarom na visinu od 3.000m do kratera koji je poslednji put bio aktivan 2001 godine. Nakon obilaska odlazak u Kataniju. Panoramsko razgledanje grada poznatog po crnom vulkanskom kamenu sa Etne: Katedrala, Univerzitetski trg…Slobodno vreme. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.

6.dan ĐARDINI NAKSOS – PALERMO – MONREALE

Doručak. Fakultativno: Obilazak Palerma i Monrealea. Dolazak u Monreale i razgledanje Katedrale čuvene po vizantijskim mozaicima. Nakon obilaska odlazak u Palermo. Razgledanje: Trgovi “Quattro Canti” i “Pratoria”, pozorišta Garibaldi i Masimo, Normanska palata…Slobodno popodne. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.

7.dan ĐARDINI NAKSOS – MESINA

Doručak. Napuštanje hotela. U poslepodnevnim časovima polazak prema Mesini – gradu koji zovu “Vrata sicilije”. Po dolasku slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Nastavak putovanja prema Napulju. Prelazak trajektom na kopneni deo Italije. Noćna vožnja.

8.dan NAPULJ – OSTRVO KAPRI – NAPULJ

Dolazak u Napulj u jutarnjim časovima. Panoramski obilazak grada: luka, Castel d’Uovo, Castel Nuovo, Gradska kuća, galeija Umberto I, Opera, Kraljevska palata… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne uz mogućnost individualnog odlaska hidrogliserom do prelepog ostrva Kapri koje se nalazi u blizini Napulja (napomena: odlazak na ostrvo Kapri zavisi od vremenskih uslova). Nakon obilaska povratak u Napulj. Noćenje.

9.dan NAPULJ – POMPEJA – NAPULJ

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme uz mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Pompeja. Po dolasku obilazak jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane, jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina pre nego što je slučajno otkriven. Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeja (oko 20.000 stanovnika), do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živelo pre skoro 2000 godina. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

10.dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima),
– smeštaj u hotelu sa 3* u Rimu na bazi 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
– smeštaj u hotelu sa 3* na Siciliji u letovalištu Đardini Naksos na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
– smeštaj u hotelu sa 3* u Napulju na bazi 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
– smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
– razgledanja i obilaske prema programu,
– usluge turističkog vodiča,
– usluge lokalnih vodiča,
– agencijske usluge.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– gradsku komunalnu taksu u Rimu (uključujući i okolinu): za hotele sa 3* – 4 eura dnevno, a za hotele sa 4* – 6 eura dnevno i plaća se na recepciji hotela,
– gradsku komunalnu taksu u Đardini Naxosu: za hotele sa 2* – 0.5 eura dnevno, za hotel sa 3* – 1,5 eura dnevno, a za hotele sa 4* – 1 eura dnevno i plaća se na recepciji hotela. Deca do 10 godina ne plaćaju taksu,
– gradsku komunalnu taksu u Napolju za hotele sa 4* – 2,5 eura; sa 3* – 1,5 eura dnevno i plaća se na recepciji hotela,
– međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
– ulaznice i fakultativne izlete

Uslovi plaćanja:

– 30% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima gradjana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust):

– Vatikan – 35 € odrasli/ 30 € deca,
– Sicilijanska sela 20 € odrasli/ 10 € deca,
– Vulkan Etna i Katanija – 25 € odrasli/ 15 € deca,
– Palermo i Monreale – 40 € odrasli/ 25 € deca,
– Pompeja – 35 € odrasli/ 25 € deca.

Cene nekih od ulaznica za individualne obilaske (podložne su promenama, popust za decu zavisi od institucije koja se obilazi):

– Grčki amfiteatar u Taormini – 8 €,
– žičara do Taormine (jedan pravac) – 2 €,
– žičara na vulkanu Etna (povratna karta) – 53 €,
– hidrogliser do ostrva Kapri (povratna karta) – 34 €,
– žičara do centralnog trga na Kapriju (jedan pravac) – 1.2 €.

NAPOMENE U VEZI SA FAKULTATIVNIM IZLETIMA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

POPUSTI I DOPLATE:

– dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe ima popust 20 €,
– treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5%,
– putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 90 €,
– doplata za 1/1 sobu 40% od cene aranžmana.

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

*SIGURNI POLASCI IZ NIŠA (PARKING KOD TEMPA) i ČAČKA (ŽELEZNIČKA STANICA) – DOPLATA 20 €;
KRAGUJEVCA (TRŽNI CENTAR RODA) – DOPLATA 15 € i NOVOG SADA (LOKOMOTIVA) – DOPLATA 10 €.
U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD.

PL

Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Google PlusInstagram
YUTA

0117700050
0603033623
0603033624
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
Franšiza Amos Travel Arena
Španskih boraca 24v amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova