Hotel Akti, Skiatos-Grad Skiatos

KLIKNITE NA www.amostravel.rs/aranzmani/skiatos-letovanje-2016 ZA CELOKUPNU PONUDU HOTELA NA SKIATOSU!

OPIS HOTELA

www.hotelaktiskiathos.com

Usluga: Najam apartmana

Akti je mali, gradski hotel, lociran u blizini luke, sa predivnim pogledom na grad i luku. Na samoj je promenadi grada i udaljen je od plaže Megali Amos oko 20 minuta hoda, a od aerodroma 1,5 km.

Hotel ima ukupno 13 soba koje gledaju na more ili na centar grada i imaju kupatilo sa fenom, klimu (besplatno), frižider, privatni balkon i telefon.

Hotel ima besplatan pristup internetu u svim javnim prostorijama kao i bar koji nudi veliki izbor pića i pravi je užitak za goste. Gosti imaju dosta povoljnosti od same lokacije gde mogu prošetati do autobuske stanice i dalje do obližnjih prodavnica i barova.

Ukratko o gradu Skiatosu

Grad Skiatos (Σκιάθος) je glavni grad i najveće naselje na ostrvu. Izgrađen je amfiteatralno oko zaliva u kome nema vetrova. Ulica Papadiamantis i okolne ulice su pune malih, jednostavnih, belih kuća, izgrađenih jedna uz drugu, uglavnom dvospratnih, s malim verandama i dvorištima. I naravno, sa vratima i prozorima u plavoj boji. Ulice grada se uske. Okružen borovinom, grad se izdvaja svojom tradicionalnom arhitekturom i živopisnim noćnim životom. Izgrađen je na “plaži” ali je proširen do niskih okolnih brda. Prvi deo grada koji vidite pri ulasku u luku je malo poluostrvo Burtzi puno borovine i sa jedva primetnim ostacima starog utvrđenja. Velika prirodna luka ima idealan oblik i mesto i bila je osnovni element u regulisanju života na ostrvu, kako u starim tako i u ovim modernim vremenima.

Skiatos ima bogatu istoriju i baštinu pošto je bio osvajan od strane raznih neprijatelja tokom vekova. To je isti grad još od antičkog perioda u kome se živelo sve do vizantijskih vremena kada se stanovništvo preselilo u utvrđeno selo Kastro na severu u potrazi za sigurnošću. U ranom 19. veku su napustili Kastro i vratili se u grad Skiatos, 1829. godine i od tada je njihov broj porastao a grad se proširio tako da se može reći da je naselje relativno novo. Pročitajte još o gradu Skiatosu na našem sajtu www.grckanadlanu.rs/grcka/grad-skiatos-skiathos

  • CENOVNIK LETO 2013-K
  • NAČIN PLAĆANJA ARANŽMANA
  • PROGRAM PUTOVANJA
  • NAPOMENE

CENE SU IZRAŽENE U EUR PO OSOBI

Period

13.0624.06 24.0604.07 04.0715.07 15.0725.07 25.0705.08 05.0815.08 15.0826.08 26.0805.09 05.0915.09 15.0925.09
Broj noćenja

11

10

11

10

11

10

11

10

10

10

1/2 soba bez kuhinje

465

455

565

585

665

625

645

455

415

325

III odrasla osoba

285

285

299

315

355

335

345

245

265

215

Doplate i popusti

Klima besplatna, sef besplatan

*Cenovnik važi za uplate do 30.04.2013.

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

•    Povratna avio karta na relaciji Beograd – Skiatos– Beograd  (čarter let)
•    Transferi na Skiatosu aerodrom – hotel – aerodrom
•    Smeštaj u hotelu na bazi  izabrane usluge po tabeli iz cenovnika
•    Usluge predstavnika agencije  i troškovi organizacije i realizacije  putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

–    Aerodromske i sigurnosne takse:  odrasli 37,30 eur (taksa u Beogradu 15,30 eur, taksa u Grčkoj 22 eur). Deca 2-5 god. 15,30 eur (podložno promeni). Deca od 0–2 god. plaćaju 25 eur (troškovi avio prevoza i taksa) i nemaju sedište u avionu;
–    DCV taksa 1 eur  (taksa za razvoj vazduhoplovnog saobraćaja u Srbiji);
–    YQ taksa na razliku u ceni goriva (postoji mogućnost uvođenja).

–    UKUPAN IZNOS AVIO TAKSI I DOPLATE ZA GORIVO JE PODLOŽAN PROMENI. NAPLAĆUJU SE NA DAN IZDAVANJA AVIO KARTE A 48 SATI PRE POLASKA

–    Doplata za korišćenje jednokrevetne sobe (doplata je na upit i razlikuje se od hotela do hotela)
–    Obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji)
–    Fakultativni izleti i individualni troškovi putnika

Popust za decu u paket aražmanu se odnosi samo kada su u pratnji dve odrasle ili punoplative osobe. Deca do 2 godine nemaju svoje sedište u avionu, niti ležaj u hotelu. Krevetac za bebe se plaća i uzima po ličnom zahtevu, a u nekim hotelima je besplatno.

–    Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Vojvođanske banke na dan uplate;
–    Prilikom prijavljivanja na putovanje, vrši se uplata 40% avansa od ukupne cene paket aranžmana. Kupovina samo AVIO KARTE podrazumeva naplatu 100% prilikom sklapanja ugovora o putovanju. Preostali deo aranžmana i avio takse isplaćuje se do 20 dana pre polaska na put gotovinski, karticom, čekom ili virmanski. Otkaz avio karte 30-20 dana pre polaska tarifira se 50%, 19-10 dana 80%, kraće od 10 dana pre polaska kompletnim iznosom;
–    Odloženo plaćanje čekovima građana: Prilikom prijave za putovanje vrši se uplata 40% avansa od ukupne cene aranžmana. Preostali deo aranžmana moguće je uplatiti 20 dana pre putovanja čekovima na tri jednake mesečne rate (I rata datum ispisivanja čeka 20 dana pre polaska, II rata nakon 30 dana i III rata 60 dana od datuma navedenog na prvom čeku); Datumi realizacije su 10.-ti, 20.-ti i 30.-ti u mesecu;

Aerodromske takse ne spadaju u mogućnost odloženog plaćanja aranžmana.
–    Platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina );
–    Virmanska uplata fizičkih i pravnih lica sa rokom uplate od dva dana  od datuma izdavanja profakture ili prijave;
U slučaju promene kursa dinara na dan uplate, nenaplaćeni deo podleže promeni i doplati (valutna klauzula).

1. dan Beograd  – Skiatos:  Početak programa putovanja sastankom učesnika na aerodromu Beograd u holu za međunarodne polaske 2 sata pre ZVANIČNO OBJAVLJENOG VREMENA poletanja aviona. Pristupanje šalteru za predaju prtljaga, pristupanje šalteru za pasošku kontrolu. Čarter let. Po sletanju sledi pasoška kontrola, preuzimanje predatog prtljaga i transfer do hotela po rasporedu gde gosti borave. Smeštaj u sobe (soba je rezervisana od 16 h a može biti i ranije u slučaju raspoloživosti). Noćenje.

2. do pretposlenji dan – Skiatos: Slobodni dani za individualna razgledanja, posete i odmor. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta (min za realizaciju je 20 osoba), noćenje sa uslugama navedenim u cenovniku.

Poslednji dan Skiatos- Beograd: Napuštanje soba do 12 h, slobodno vreme do transfera na aerodrom, čekiranje i pasoška kontrola. Direktan čarter let do Beograda. Dolazak u Beograd.

VREME POLETANJA AVIONA I DOLASKA NA AERODROM BEOGRAD: 

Molimo Vas da obavezno 24 h pre polaska na put, u agenciji gde ste izvršili prijavu na putovanje, proverite tačno vreme poletanja aviona. Putna dokumentacija će Vam biti uručena na našem šalteru 2 sata pre zvanično objavljenog vremena poletanja. Po putniku je dozvoljeno nošenje 20kg prtljaga kao i 1 komad ručnog prtljaga koji odgovara standardu JAT-a. Let po pravcu traje oko 1 h i 10 minuta.

Avio prevoznik je JAT AIRWAYS. Putnici će u avionu biti posluženi sendvičima, kafom i sokovima.

Od momenta predaje prtljaga, brigu o putnicima preuzima služba aerodroma i avio kompanije a gost je dužan ponašati se po dobijenim instrukcijama.  U slučaju kašnjenja aviona (a što je moguća pojava u čarter saobraćaju na koju Agencija nema uticaja i koja zavisi od stanja na aerodromima u Beogradu, destinaciji putovanja i drugim faktorima vezanim za plan leta kroz druge zemlje),  putnik će sve zvanične informacije o novom vremenu polaska dobiti isključivo od službe Aerodroma Nikola Tesla. Čarter letovi su obično rano jutarnji ili u predvečernjim satima. Poslednjeg dana boravka na destinaciji, moguće je da  povratak aviona u Beograd zbog kašnjenja započne ili se završi posle ponoćnih sati  dana koji je objavljen kao poslednji dan boravka. Raspored sedenja u avionu odredjuje aerodromska služba. Spojena mesta nisu zagarantovana putnicima koji prtljag predaju među poslednjima ili kasne na let.

NA – Najam, bez ishrane; ND – Noćenje sa kontinentalnim doručkom; PP – polupansion (doručak/večera, piće nije uračunato u cenu); AI –  Sve uključeno (u zavisnosti od specifikacije hotela: doručak, ručak, večera, užina, domaća alkoholna i bezalkoholna pića, kafa, čaj..); 1/2 soba – Standardna dvokrevetna soba; Family soba, Suite – sobe veće od standardne ili posebnih karakteristika; Studio – jedna prostorija u kojoj se nalazi spavaći deo i kuhinja; Apartman – spavaći deo je odvojen od kuhinje; Dete –osoba do navedene starosne dobi kao dodatna osoba u dvokrevetnoj; III ili IV osoba- dodatne osobe u dvokrevetnoj sobi a starije od kategorije definisane za dete; SF- soba okrenuta direktno ka moru (sea front);  SV – soba sa pogledom na more, SSV- delimičan pogled na more, GV- pogled na baštu, MV ili BV – pogled na pozadinu hotelskog kompleksa.

APARTMANI  i  STUDIJA nisu zvanično kategorizovani od strane Turističke organizacije u Grčkoj i zato nemaju istaknutu kategorizaciju u programu.

– Sve usmene informacije koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora

– Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Putnici koji u pasošu imaju kao mesto rođenja navedeno Rep. Makedonija ili samo Makedonija umesto BJRM ili FYROM mogu imati problema prilikom ulaska. Molimo Vas da konsultujete Konzularno odeljenje Grčke Ambasade

– Putnik je u obavezi da prilikom prijave za putovanje prijavi svoje puno ime, prezime i datum rođenja onako kako stoji upisano u pasošu (Odnosi se posebno na devojačko prezime putnice, skraćeni oblici imena i sl.). Pogrešno prijavljen podatak biće unet u avionsku kartu, vaučer za hotel i druga putna dokumenta i može prouzrokovati probleme putniku u nastavku putovanja kod pograničnih ili aerodromskih službi kao i u samim hotelima. Takodje, za ostvarivanje popusta kod dece, merodavan je datum rodjenja i starost deteta u momentu putovanja.  Za sve ove slučajeve pogrešno prijavljenog podatka, Organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i dodatnih troškova pripada putniku.

– Putnik je obavezan da poseduje MEDJUNARODNO PUTNO OSIGURANJE koje se može pribaviti u prodajnoj službi. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže obezbedjena novčana sredstava za vreme boravka (kartice, gotovina….),  kao i međunarodno putno osiguranje.
– Opisi hotela i apartmana su sastavni deo cenovnika (obavezno uzeti u agenciji ukoliko nisu priloženi uz program). Ulazak u sobe je zvanično posle 16h a moze biti i ranije u zavisnosti od raspoloživosti soba.Izlazak iz soba oslednjeg dana je najkasnije do 12h. Produžetak boravka poslednjeg dana odobrava isključivo recepcija hotela uz nadoknadu.
– U većini hotela je treći ležaj drugačijih karakteristika (manji od normalnog, pomoćni ili krevet na rasklapanje).
– Opis AI usluge se nalazi objavljen na sajtu www.kalodoukas.rs  i na direktnom sajtu hotela. Ukoliko ga ne možete naći, molimo Vas da nas kontaktirate kako bi smo Vam ga dali
– Dress code / pravila oblačenja (Večina hotela ima obavezan dress za vreme obroka u restoranima. Zabranjen je ulazak u kratkim pantalonama i zahteva se od gosta da ima pantalone sa dugim nogavicama)
– Navodima o posedovanju odredjenih usluga hotela, samo se predvidjaju mogućnosti korišćenja istih i ne predstavljaju obavezno besplatno korišćenje ako drugačije nije napomenutom opisom. Za takvu vrstu usluga je moguća naplata na licu mesta od strane recepcije hotela (internet, sefovi, depoziti za peškire,  sportski tereni i sl.)
– Opisi plaža su generalni te na istoj može biti različitih struktura tla, od sitnog peska do šljunka. Takodje se u opisima može razlikovati stanje na kopnenom delu od dela ulaska u vodu (pesak van vode, šljunak u vodi i sl.)
– Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i pravilima i o njima brinu nadlezni inspekcijski organi
– U promo brošuri ili na web sajtu nije moguće objaviti fotografije svih vrsta smeštajnih kapaciteta hotela. Sobe se mogu razlikovati usled promene nameštaja, redekoracije, renoviranja, pogleda i pozicije sobe (tuš kada ili kada i sl…)
– Viza NIJE potrebna putnicima čiji su pasoši izdati od strane MUP SRBIJE na teritoriji Kosova i Metohije (npr MUP SRBIJE PU Peć), Viza JE POTREBNA putnicima čiji su pasoši izdati od strane MUP SRBIJE KOORDINACIONE UPRAVE u Beogradu
– Studija i apartmani: RITSA, ELENI, ROULA, BELTSIOS su u fiksnom zakupu a ostali hoteli iz ponude su na UPIT, i u slučaju nepotvrđivanja rezervacije, klijentu se vraća novac u celosti u roku do 48 h ili se može prebaciti na novu rezervaciju
– Minimalni broj putnika za realizaciju programa je 100.  Organizator putovanja ima pravo da otkaže program najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora  “ Kalodoukas “ usklađeni sa YUTA standardima

* Organizator putovanja:  KALODOUKAS doo, Sedište: Slavonskih brigada 31, Beograd, Licenca br OTP 138/2010 od 06.02.2010. Prema Zakonu o turizmu Organizator ima sledeće garancije putovanja osiguravajuće kompanije „TAKOVO OSIGURANJE”:
Za slučaj potraživanja osiguranja usled insolventnosti, polisu osiguranja br.8000843 , od  01.06.2012.
Za slučaj naknada štete putniku nastalu neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza,  polisu osiguranja br. 8000844 od 01.06.2012

Google PlusInstagram
YUTA

0117700050
0603033623
0603033624
Makenzijeva 44, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
MAPA
amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova