Noćenje s doručkomPolupansionBazenSopstvena plažaRestoranBarPreporuka za porodice sa decomKlimaBesplatan parkingSef

HOTEL MAKEDNOS, Sitonija-Nikiti

Opis hotela

www.hotelmakednos.gr

Lokacija: Makedonos Hotel udaljen je oko 110 km od aerodroma u Solunu i nalazi se između mesta Nikiti i Neos Marmarasa, iznad prelepog zaliva Govia. Nikiti se nalazi na 5,4 km od hotela, a Neos Marmaras 15 km i do njih se lako i brzo stiže kolima. Zdravstveni centar Agios Nikolaos udaljen je 3 km od hotela.

Plaža: Veličanstvena peščana plaža Govia, okružena je zelenilom i udaljena je samo 80 metara od hotela. Ležaljke i suncobrani su besplatni za goste hotela.

Hotelski sadržaji: Od hotelskih sadržaja gostima je na raspolaganju: recepcija, restoran, bar kraj bazena i glavni bar, spoljašnji bazen, poseban deo u bazenu sa masažerima, dečiji bazen, dečije igralište, parking, ležaljke i suncobrani kraj bazena, usluga slanja faxa.

Sobe: Hotel se sastoji od glavne zgrade u kojoj se nalazi recepcija, sala za doručak, lobi, terasa i dve zgrade u kojima se nalaze sobe. Hotel ima 32 sobe (jednokrevetne, dvokrevete, trokrevetne i četvorokrevetne) i 2 apartmana.

Sve sobe poseduju: kupatilo sa tušem/WC, fen za sušenje kose, telefon, mali frižider, sef, klima uređaj, balkon sa garniturom za sedenje.

Usluga: Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom ili polupansion (doručak i večera).

Napomena: Ovaj hotel interesantne spoljašnje arhitekture i modernog enterijera, savršeno je ukomponovan u okruženje uz posebnu pažnju na istoriju i tradiciju makedonskog naroda. Odličan je izbor za ekonomičan odmor u jednom od najlepših mesta na Sitoniji.

Nikiti

Naselje Nikiti (Νικήτη) jedno je od najpopularnijih i najdinamičnijih mesta na Halkidikiju, a ujedno je i jedan od najvećih centara pčelarske industrije u Grčkoj. To je prelepo turističko mesto u čijoj se okolini mogu naći ostaci mnogih praistorijskih naselja. Mesto je još uvek nedovoljno istraženo i posećeno od strane Srba, pa ćete ovde češće čuti grčki, nemački i italijanski jezik, s obzirom da još uvek najviše turista dolazi iz tih zemalja.

Nikiti se nalazi na severu zapadne obale Sitonije, 38 kilometara istočno od Nea Mudanie, 98 km jugoistočno od Soluna, između letovališta Metamorfozi i Neos Marmaras (23 km). Od glavnog grada Halkidikija, Poligirosa, udaljeno je 36 kilometara jugoistočno.

Ovo naselje sa oko 3.000 stanovnika sastoji se od dva dela, starog i novog, koji su podeljeni magistralnim putem Halkidiki – Sitonija. Tradicionalno selo Nikiti proteže se od magistralnog puta prema brdima i udaljeno je od mora oko 2 kilometra, dok se novo naselje Nikiti proteže od magistralnog puta do mora.

Nikiti posetioce stavlja u dilemu na samom početku njihove posete – da li krenuti prema planini ili na more, a šta god da bude Vaš izbor nećete se prevariti.

Ako sa glavnog puta koji dolazi iz Soluna skrenete levo, krivudavi putevi će Vas odvesti do tradicionalnog naselja koga karakterišu očuvane kuće tipične makedonske arhitekture iz daleke 1830. godine, popločane ulice i lepi vrtovi. Ako međutim skrenete desno, put će Vas odvesti do savremenog letovališta i plaže Nikiti gde će Vam veliki broj kafića i barova sa pogledom na more biti prava dobrodošlica.

U Nikitiju postoji širok izbor različitog smeštaja, od jeftinih soba do luksuznih vila i odmarališta, odnosno manjih i većih hotela. Tu su i brojne prodavnice, supermarketi, restorani, taverne, kafići i barovi. Svakog petka ujutru, do 13:00, otvorena je tradicionalna tržnica u Nikitiju na kojoj se mogu kupiti čuveni med i drugi domaći proizvodi.

Plaže ovog naselja deo su najduže plaže Sitonije duge 32 kilometra, koja se pruža sve od mesta Gerakini smeštenog u zalivu Toroneos. Pročitajte još na našem sajtu www.grckanadlanu.rs …

Google PlusInstagram
YUTA

0117700050
0603033623
0603033624
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
Franšiza Amos Travel Arena
Španskih boraca 24v amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova