Najam apartmanaWi-FiKlimaKablovska TVKuhinja

Hotel Trikorfo Beach, Sitonija-Gerakini

Opis hotela

Trikorfo Beach se nalazi u Gerakiniju , Sitonija Halkidiki. Odmaralište je smešteno u starom maslinjaku. Ima pogled na zlatne peščane plaže. Prostire se od kristalno čistog mora do obližnjih padina sa panoramskim pogledom .

Trikorfo Beach ima keramičke-popločane krovove i drveni ručno gravirani nameštaj, koji donosi savremeni luksuz. Naselje ima 30 nezavisnih prostranih mezoneta, koje se protežu na 2 sprata, sa privatnom terasom i vrtom.

Trgovi i igrališta su ravnomerno raspoređeni i nezavisni od mezoneta . Restoran je na plaži, “Scorpions”, nudi odličnu grčku kuhinju i spektakularan zalazak sunca . Organizovana plaža, kompletno opremljene kuhinje, parking prostor izvan mezoneti su samo neke od mnogih pogodnosti u odmaralištu.

Ukratko o Gerakiniju

Gerakini (Γερακινής) je je jedno od popularnijih letovališta na Halkidikiju koje privlači hiljade turista svake godine. Smešteno je 76 km jugoistočno od Soluna, odnosno 16 kilometara istočno od Nea Mudanje, sa vrlo lepim i organizovanim plažama i brojnim hotelima. Nalazi se u zalivu Toroneos, na idealnoj lokaciji ako želite da obiđete sva tri prsta Halkidikija, kao i naselja i turističke atrakcije u unutrašnjosti poluostrva Halkidiki.  Gerakini je i luka Poligirosa, glavnog grada Halkidija udaljenog 13 kilometara od obale. Pored starog dela naselja koje se nalazi iznad magistrale, ubrzano se razvija deo koji je smešten uz samu obalu i plažu.

Postoji legenda da je kraljica po imenu Yerakina (Gerakina) živela na ovom području, po čemu je naselje dobilo ime.

Gerakini se nalazi u izuzetno lepom krajoliku, sa brdima prekrivenim borovom šumom koja na nekim mestima dolazi sve do plaže. Iako postoje brojni hoteli, apartmani, bungalovi i kampovi, restorani i taverne, naselje nije klasično turističko kao druga na poluostrvu. Turistički razvoj Gerakinija počeo je ’60.-tih godina prošlog veka, a samo napušteni rudnik podseća na dane kada je ovo bila mala zajednica rudara. Samo naselje nema puno drugih osim već pomenutih sadržaja, pa se preporučuje za miran porodičan odmor. Većih supermarketa nema, najbliži je u 5 kilometara udaljenom Kalivesu, dok je praktično jedini doktor u hotelu Gerakina beach. Noćni život se svodi na obilazak radnjica suvenira i nakita, šetnju pored plaže ili na večeri u nekoj od taverni sa uvek svežom ribom, tradicionalnim grčkim salatama, uzom i vinom. Pročitajte još o Gerakiniju na našem sajtu www.grckanadlanu.rs/grcka/gerakini

Google PlusInstagram
YUTA

0117700050
0603033623
0603033624
Njegoševa 69, Beograd
(Kod Kalenić pijace)
Franšiza Amos Travel Arena
Španskih boraca 24v amostravelbeograd @gmail.com
Pon-Pet: 09-20 časova
Subota: 09-15 časova